LEVEN ZOALS GOD IN PINEDA



Ik was gelukkiger in Spanje dan hier. Ik keek er ieder jaar zo naar uit om terug te kunnen gaan. Ik had er de tijd van mijn leven. Ik kon er helemaal mezelf zijn en moest me voor niemand inhouden. Ze hielden daar van me zoals ik was en lieten dat goed merken. De Spanjaarden zijn vurige, temperamentvolle mensen die hun gevoelens zonder enige remming uiten en heel veel complimenten geven. Ik voelde me er zeer geliefd en vooral zeer mooi. Hier hoorde ik steeds, “Doe je haar in een staart, welke kleren heb jij nu weer aan, je bent precies een toverheks, je gat wordt te dik…” Een mens zou van minder een complex krijgen. Ze bedoelden het niet slecht maar mijn zelfvertrouwen was toch niet wat het moest zijn. In Spanje was ik wel blij met wie ik was en hoe ik eruit zag. Ze noemden me daar princesa, reina, guapa, preciosa … Ze hebben daar enorm heel veel woorden voor mooie vrouw.   Ze vonden mijn figuur juist heel mooi en vonden me zeker niet te dik. Mijn zelfbeeld was er stukken beter dan hier want hier kreeg ik al die complimenten niet.


Ik werd zelf gevraagd om als bikinimodel van het merk Red Point mee te defileren. Maar dat durfde ik niet, zoveel zelfvertrouwen had ik nu ook weer niet om hun badmode te showen.  Als ik nu die foto’s bekijk dan snap ik niet dat ik me zo minderwaardig voelde. 
Maar als ik daar beter over nadenk dan snap ik het maar al te goed. 


Hier kreeg ik van mijn toenmalig vriendje nooit een compliment, straffer nog hij heeft me geen enkele keer gezegd dat hij me mooi vond of dat hij me graag zag. Hij keek meer naar andere vrouwen dan naar mij en van een scheve schaats rijden was hij ook niet vies. Ik voelde me minderwaardig. Ons moeder die had altijd commentaar op mijn uiterlijk. Ze besefte niet dat me dat een negatief zelfbeeld gaf.  Onlangs zag ik een interview met het Amerikaanse plus size-model Ashley Graham.

Ze vertelde dat haar mama haar altijd gemotiveerd heeft om in zichzelf te geloven en dat je uiterlijk niet bepaalt wie je bent. Dat je uitstraling en vooral positief in het leven staan je mooi maken en niet het perfecte lichaam waar iedereen naar streeft. Haar mama heeft ook nooit gezegd dat ze te dik was of op dieet moest. Ik vond dat zo mooi en besefte dat mijn complexen duidelijk al van in mijn kindertijd aangepraat waren. Wij hebben de neiging om ons te focussen op de kleine foutjes waardoor we de mooie dingen niet meer zien. Ashley heeft in totaal niet het perfecte lichaam maar ze heeft wel de perfecte uitstraling en de juiste attitude. Ze heeft helemaal geen minderwaardigheidscomplex en dat maakt haar zo mooi.

Dus lieve mensen, denk tweemaal na voor je een opmerking aan je kinderen geeft over hun uiterlijk. Ik moet schuld bekennen want ik was ook zeer kritisch. Gelukkig heb ik dat afgeleerd omdat ik besef dat er belangrijkere dingen in het leven zijn dan perfect te zijn. Goed is perfect genoeg.
In Spanje was ik heel gelukkig, ik was wie ik was en ik was voor hen perfect oké. Ik kon er mijn eigen ding doen zonder rekening te moeten houden met de mening en commentaar van de anderen. Er werd niets van me verwacht dan gewoon mezelf te zijn. Ondertussen heb ik hier ook geleerd om mezelf te zijn en mezelf graag te zien zoals ik ben. Ik hoef me niet meer te bewijzen, ik hoef anderen niet gelukkig te maken of te zorgen dat iedereen het goed heeft en me graag ziet. Ik moet vooral voor mezelf zorgen en mezelf gelukkig maken. Alhoewel ik eerlijk moet toegeven dat ik de laatste tijd het toch weer moeilijk krijg met die extra kilootjes. Die complexen van vroeger zitten dieper dan ik dacht. Ik zal Ashley Graham als mooi voorbeeld nemen.






Reacties

Populaire posts van deze blog

GOEDE REIS LIEVE MAMA

HIP HIP HOERA VOOR BAR MARCEL

RUST ZACHT FERNAND

VOLLE MAAN

MAMA WE LATEN JE NIET ALLEEN

EN PLOTS...

ALLEREERSTE POST OP EIGEN BLOG

DEMENTIE: RECLAMESPOTJE VAN EEN GELUKKIGE MAMA IN DE HOME

HET IS WEER VOORBIJ

HOOP DOET LEVEN