BELEUVENISSEN




Volgende week is het mijn verjaardag en word ik 3 x 18. Leuke leeftijd maar als ik dan goed tel dan dat is dat 3 x de leeftijd van mijn zoon en dat klinkt al minder leuk. Gelukkig heb ik geen last van mijn leeftijd en van grijze haren ook nog niet. Ik word niet grijs met ouder worden maar zwart. Mijn haar wordt donkerder en donkerder, dat zijn de genen van onze papa. Onze papa is zeer laat grijs beginnen te worden en toen hij in de tachtig was, was hij nog niet helemaal grijs. Het enige nadeel is dat ik mijn balayage om de tien weken moet laten bijwerken omwille van die donkere uitgroei. In de zomer doe ik daar twee weken bij omdat mijn haar bleekt van de zon maar nu zie ik dat het toch dringend tijd is voor een klein onderhoud.

Ik ben net terug van een ander onderhoud. Ook een erfenis van onze papa. Wij hebben een huid die snel bruint maar ook een huid vol met moedervlekjes. En elk jaar komen er daar meer en meer bij. En nu had ik toch een extra grote op mijn been bijgekregen die me verontrustte. Dus voor alle zekerheid heb ik ze even laten nakijken en ik ben weer een ouderdomsvlek rijker. Mijn dermatoloog is gespecialiseerd in huidkanker en ze vertelde me dat melanomen niet zo snel groeien en minder hard opvallen. De mensen zien ze pas vele later. Maar ik ben blij dat het maar een ouderdomsvlek is. In de winter laat ik ze bevriezen want het is toch een grote. Ze zei me weer dat ik me goed moest insmeren tegen de zon. Wat ik ook doe maar als kind was dat niet het geval en zoals jullie weten heb ik vele hete zomers in Spanje doorgebracht.

Ik herinner me nog goed de eerste keer monokini, ik was een jaar of 17, mijn borsten hadden nog nooit de zon gezien en die waren de eerste dag goed verbrand. Dat was echt geen zicht. Ik kan soms toch wel domme dingen doen. Dus ben ik nu een beetje bang dat doordat vele zonnen zonder me in te smeren vroeger, de kans op huidkanker nu vele groter is.  Een goede raad, smeer je altijd in of blij uit de zon. Ik hou van de zon, ze geeft me extra energie maar niet de laatste dagen. Ze geeft een beetje teveel warmte , ik word er loom van want de warmte zit binnen. 

Warm of niet ik ga me nu klaarmaken voor een etentje met enkele ex-collega’s en voor de Beleuvenissen. Tot straks en wie weet met enkele leuke foto’s. 

Terug thuis! Het eten was heel lekker, het gezelschap super en de avond toppie! En op de oude Markt ambiance met Kid Creole en zijn Coconuts. Als je onder de paraplu doorkijkt zie je hem staan met zijn paars kostummeke.  Annie, I'am not your daddy....lalalalalalaaa.

Fun met de Wifties op de Grote Markt


Reacties

Populaire posts van deze blog

GOEDE REIS LIEVE MAMA

HIP HIP HOERA VOOR BAR MARCEL

RUST ZACHT FERNAND

VOLLE MAAN

MAMA WE LATEN JE NIET ALLEEN

EN PLOTS...

ALLEREERSTE POST OP EIGEN BLOG

DEMENTIE: RECLAMESPOTJE VAN EEN GELUKKIGE MAMA IN DE HOME

HET IS WEER VOORBIJ

HOOP DOET LEVEN