VRIJDAG MARKTDAG

Bij de Luc!


Ik weet dat Jani Kazaltzis kleren op de markt kopen 'not done' vindt maar ik doe het toch! Ik hou van het leven, ga graag iets drinken en eten en koop ook graag af en toe iets nieuws om aan te trekken. En mij maakt dat niet uit waar ik het koop als ik het maar mooi vind.

Vrijdag is het marktdag en omdat ik dan toevallig vrij ben, is het een gewoonte geworden om samen met mijn zus en haar man naar Leuven naar de markt te gaan. Ik heb er mijn vaste kramen en ook mijn wekelijkse babbel met enkele marktkramers. Ik hou van de markt en zijn sfeer. 

Laat ik jullie verklappen dat ik vaak dezelfde kleren, sjaals en handtassen in de 'betere" winkels tegenkom maar dan aan een vele duurdere prijs. Dus Jani ik zou toch maar oppassen met bepaalde uitspraken! 

En omdat het vandaag vrijdag was, neem ik jullie mee op mijn tocht op de markt. Mijn eerste vaste stop is altijd bij de Luc. Zie foto boven.
Volgende stop is bij Machteld waar ik altijd gezellig blijf hangen voor een koffieklets, enkel de koffie ontbreekt nog! 


Wissel je graag af van handtas dan kan je bij Anouk voor een prijsje een mooi exemplaar vinden. Anouk is een toffe en zeer eerlijke vrouw die ooit mijn portemonnee die ik vergeten was naar de politie heeft gebracht.


Sjaaltjes, ik kan er zelf mee op de markt gaan staan. Ik heb altijd een sjaal bij. 



De familie Jacobs heeft mij overtuigd om niet die van de foto maar een iets kleiner exemplaar te kopen en ik ben super tevreden. Ja hij heeft verstand van de juiste maat.


Ook voor het andere vlees heb ik mijn vaste kraam. Johan en Cindy staan al jaren op de markt en toevallig ook op die van mijn woonplaats. 


En na de markt hebben we honger en vandaag had ik zin in...?

Ze waren weer lekker maar iets te gepeperd vandaag.

Na het eten, doen we de winkelstraten en daarna is het weer tijd voor een terrasje maar ook...

Vrijdag is een dag die voorbij vliegt. Het is een dag waar niets moet maar alles mag en iedere week is het weer verschieten dat het zo laat is. Day off hebben op een marktdag is keitof! 

Dit was een dagje uit het leven zoals het is van Filie op vrijdag!


Reacties

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

GOEDE REIS LIEVE MAMA

HIP HIP HOERA VOOR BAR MARCEL

RUST ZACHT FERNAND

VOLLE MAAN

MAMA WE LATEN JE NIET ALLEEN

EN PLOTS...

ALLEREERSTE POST OP EIGEN BLOG

DEMENTIE: RECLAMESPOTJE VAN EEN GELUKKIGE MAMA IN DE HOME

HET IS WEER VOORBIJ

HOOP DOET LEVEN