BACK TO LIFE NA DRIE DAGEN FEESTEN



Vandaag is het gedaan met vieren. Back to life, back to reality met andere woorden terug naar het gewone leven en de realiteit. Het is zaterdag en de was en de plas staan te wachten. Ook de bramen die beginnen rijp te worden, roepen om geplukt te worden.
Deze ochtend begon goed, mijn vingers verbrand toen ik het hete rooster met de vers gebakken broodjes buiten wou laten afkoelen. Ik plooide de pannenlapjes die klaar lagen mooi op, borg ze op en nam het rooster met mijn blote handen vast. Ik weet niet waar ik met mijn gedachten zat maar het was very hot. Ik heb twee uur met koelelementen uit de diepvries rond gelopen. Dat verzachtte enorm en nu is de pijn weg.

Zal wel van vermoeidheid zijn dat ik domme dingen doe. Toen ik de was buiten opgehangen had, zette ik me even neer op mijn terras en ik ben gewoon in slaap gevallen. Ja drie dagen feesten dat kruipt in je kleren. En luidkeels meezingen ook. Ja het was super leuk op Leiven Vloms gisteren.

Een goede kennis van me die gisteren toevallig mee was, reageerde op facebook dat erin liedjes vaak levensverhalen en wijze woorden zitten. Helemaal mee eens. Ik heb er zelfs een hoofdstuk in mijn boek aan gewijd. Ik schrijf dat liedjes en quotes je kunnen inspireren, troosten en kracht geven in moeilijke tijden doordat ze je raken.  Ze zetten onze stresshormonen om in positieve energie en zijn dus goed voor onze geestelijke gezondheid.

Gisteren hebben alle zangers ook een eerbetoon aan Paul Severs gebracht. Ze zongen zijn bekendste liedjes waaronder, ‘Ik ben verliefd op jou’  en ‘Geen wonder dat ik ween”. De pijn van niet meer samen te zijn, ja die pijn ken ik. Maar het liedje deed me geen verdriet meer en ik besefte dat die pijn bij mij helemaal verwerkt is. Vijf jaar geleden zou ik gans dat liedje gehuild hebben. En bij ‘Ik ben verliefd op jou’ dacht ik dat het bij mij wel heel lang geleden was dat ik nog verliefd geweest ben. Erger nog ik vroeg me af of ik ooit nog wel verliefd zou kunnen worden en of ik de liefde nog wel zou durven toelaten in mijn leven.

Ik wil geen drama meer. Mijn leven is goed zoals het is zonder partner. Ik heb het geluk toffe mensen in mijn leven te hebben waardoor ik me helemaal niet eenzaam voel. Mijn leven is boeiend, vervelen doe ik me niet en volgens de statistieken ben ik goed op weg om 100 jaar te worden. Maar dan moet ik wel leren om tijdig naar bed te gaan.
Vandaag sluit ik af met een ander zeer wijs liedje ‘Always look on the bright side of life’.



If life seems jolly rotten,
there's something you've forgotten,
and that's to laugh and smile and dance and sing.
When you're feeling in the dumps,
don't be silly chumps.
just purse your lips and whistle.
That's the thing.


Reacties

Populaire posts van deze blog

GOEDE REIS LIEVE MAMA

HIP HIP HOERA VOOR BAR MARCEL

RUST ZACHT FERNAND

VOLLE MAAN

MAMA WE LATEN JE NIET ALLEEN

EN PLOTS...

ALLEREERSTE POST OP EIGEN BLOG

DEMENTIE: RECLAMESPOTJE VAN EEN GELUKKIGE MAMA IN DE HOME

HET IS WEER VOORBIJ

HOOP DOET LEVEN