DOMINO MET DE DAMES VAN TRAM 8 EN 9



Ik ben deze week een beetje ontregeld. Ik moet goed nadenken welke dag het is en wat er op de planning staat. Dit omdat de campus terug begonnen is en ik nog aan het nieuwe lessenrooster dat zeer onregelmatig is, moet wennen. Om hoe laat we eten, om hoe laat we opstaan, wanneer ik naar de home kan… ja zelfs de rolluiken en de thermostaat staan nu per dag ingesteld omdat er geen enkele dag hetzelfde meer is. Na drie maanden vakantie en vaste routine is dat terug even wennen.

Ik ben iemand die het zeer belangrijk vindt dat er samen aan tafel gegeten wordt dus sta ik mee met de zoon vroeger op en het avondeten maak ik klaar tegen dat hij thuis komt. In mijn keuken hangt een schema waar ik kan controleren om hoe laat opstaan, lunch voorzien of niet en om hoe laat beginnen te koken.

Het nieuwe lessenrooster heeft er ook voor gezorgd dat ik niet meer op woensdag naar de home kan gaan maar wel op dinsdag. Gelukkig heeft ons mama geen besef meer van welke dag het is en zit ze niet meer op me te wachten op woensdag.

Ik heb ons mama geleerd om domino te spelen. Geleerd is een groot woord want na elk spelletje moet ik de regels opnieuw uitleggen en weet ze niet ook meer wat dubbel zes is. Ons mama vind dat zo’n leuk spelletje en na elk spel zegt ze steeds: “Oh wat een tof spelletje, spelen we nog eens?” Niet alleen ons mama speelt het graag maar de andere dames aan wie ik het ook geleerd heb, vinden het plezant. Waarschijnlijk omdat het een zeer gemakkelijk spel is.

Het lijkt wel of ik de animatrice ben. Vroeger speelde ik met de kinderen en nu met de oudjes. Ik moet soms zelfs dames weigeren omdat we niet genoeg dominostenen hebben voor iedereen dus ga ik er dit jaar extra aan de Sint vragen zodat er meer mensen zouden kunnen meespelen.
Misschien moet ik op dinsdag een vaste dominonamiddag houden want de dames vroegen me wanneer ik terug kwam spelen? Maar volgende week dinsdag gaan ze naar Scherpenheuvel en neem ik verlof om als vrijwilligster mee te gaan. Zo lang ons mama er nog is, moet ik ervan profiteren om mee met haar op uitstap te gaan. Ik zal met heel veel liefde de rolstoel duwen.

Reacties

Populaire posts van deze blog

GOEDE REIS LIEVE MAMA

HIP HIP HOERA VOOR BAR MARCEL

RUST ZACHT FERNAND

VOLLE MAAN

MAMA WE LATEN JE NIET ALLEEN

EN PLOTS...

ALLEREERSTE POST OP EIGEN BLOG

DEMENTIE: RECLAMESPOTJE VAN EEN GELUKKIGE MAMA IN DE HOME

HET IS WEER VOORBIJ

HOOP DOET LEVEN