ANDERE BEZOEKREGELING VOOR ONS VEDETTE



Ons mama is toch wel een vedette hoor. Haar medicatie doet zijn werk en ze klaagt niet meer van de pijn. Ze eet terug goed en ze is weer een beetje bijgekomen. Ik had een zak koekjes meegenomen en ze heeft daar zeker tien koekjes van gegeten. Het deed me terug denken aan de tijd dat ze 9 cornetto's at zonder dat ze het zelf besefte dat ze er zoveel gegeten had.  Ze kan het maar gehad hebben, denk ik dan. Ik zie ze liever zo dan dat ze niet weg kan van de pijn. Het nadeel van de medicatie is dat ze nog verwarder is dan anders en in totaal niets meer kan onthouden. En nu zit ze terug in de periode dat ze vergeet dat ze al gegeten heeft en dat ze zegt dat ze geen eten gehad heeft. 

Mij maakt het niet uit dat ik er geen deftige conversatie meer mee kan voeren want wij hebben toch altijd plezier. We maken graag grapjes en dat kan ze gelukkig nog. En wanneer ik haar vraag om te poseren voor de foto, doet ze alles wat ik vraag.


Maar vandaag was het de laatste gewone bezoekdag. We mogen vanaf morgen alleen nog maar op dinsdag en donderdag voor slechts 45 minuten gaan en dit enkel op afspraak volgens de uren die nog vrij zijn. Ons mama die kan niet meer telefoneren en ze begrijpt ook niet wat er in de wereld gebeurt. Ik begrijp dat we zeer voorzichtig moeten zijn en ik zou niet willen dat het virus binnen raakt. Maar langs de andere kant vind ik het wel erg dat ze constant vraagt of ze mee naar me thuis mag komen en wanneer ze me terug ziet? Ze leeft helemaal op wanneer ze haar kinderen ziet en we kunnen niet aan het raam gaan zwaaien want ze zit op de eerste verdieping aan de achterkant en ze begrijpt ook niet dat we haar niet mogen bezoeken. Wie had ooit gedacht dat ze zo haar laatste jaren op tram 9 zou slijten?

Reacties

Populaire posts van deze blog

GOEDE REIS LIEVE MAMA

HIP HIP HOERA VOOR BAR MARCEL

RUST ZACHT FERNAND

VOLLE MAAN

MAMA WE LATEN JE NIET ALLEEN

EN PLOTS...

ALLEREERSTE POST OP EIGEN BLOG

DEMENTIE: RECLAMESPOTJE VAN EEN GELUKKIGE MAMA IN DE HOME

HET IS WEER VOORBIJ

HOOP DOET LEVEN