#SAMENTEGENCORONA



Elk nadeel heeft zijn voordeel. Een volledig hoofdstuk heb ik erover geschreven en deze crisis past prefect bij dat thema. Spijtig genoeg zijn er nog te veel mensen die alleen het negatieve zien waardoor ze de kans missen te kunnen genieten van het voordeel dat dit nadeel met zich meebrengt.

Gelukkig zijn er ook mensen die niet bij de pakken blijven neerzitten maar die zeer inventief met deze situatie omgaan. Veel restaurants bieden nu afhaalmaaltijden aan en leveren zelfs aan huis. Er ontstaan ook mooie initiatieven van scouts en gidsen om mensen in nood te helpen door boodschappen te doen. En er zijn nog vele andere mensen die spontaan hun hulp aanbieden. Corona haalt bij sommigen het mooie naar boven en nu is het moment om samen sterk te staan tegen corona.

"Blijf in uw kot!" velen hebben ermee gelachen maar Maggie heeft gelijk. Blijf thuis en zorg ervoor dat je niet de verbindende schakel bent om het virus onbewust door te geven. 

Zondag is bij ons frietjesdag van de frituur. Sinds vandaag kan je daar gewoon online bestellen en betalen. Je kiest een uur en zij verwittigen wanneer het klaar is zodat je niet hoeft aan te schuiven zodat de kans op besmetting kleiner wordt. Je blijft gewoon in je auto wachten.
We worden letterlijk verplicht om anders te gaan denken en om onze gewone manier van doen aan te passen. En om eerlijk te zijn, deze methode vind ik wel super.

Vind ik alles super? Nee, helemaal niet want gisteren heb ik met ons mama gebeld en dat was geen leuk gesprek. Ik belde net op het juiste moment tijdens een soort paniekaanval. Ze zat met haar gedachten in 1970 toen mijn broer verongelukt is. Ze konden haar niet troosten. Ik heb heel hard mijn best moeten doen om haar te kunnen kalmeren. Ik heb dan ook hartpijn dat ik haar niet mag bezoeken, zeker wanneer ze me nodig heeft.

Maar ik heb geleerd om los te laten wat ik niet kan veranderen. Deze maatregelen kan ik niet veranderen maar als individu kan ik wel mijn verantwoordelijkheid nemen. En door te schrijven kan ik anderen wakker maken om ook hun verantwoordelijkheid te nemen zodat deze crisis niet helemaal uit de hand loopt want samen zijn we sterk, TOUS ENSEMBLE.

En bij deze nog eens een dikke pluim voor de mensen in de zorgsector.
Jullie zijn onze helden.

Reacties

Populaire posts van deze blog

GOEDE REIS LIEVE MAMA

HIP HIP HOERA VOOR BAR MARCEL

RUST ZACHT FERNAND

VOLLE MAAN

MAMA WE LATEN JE NIET ALLEEN

EN PLOTS...

ALLEREERSTE POST OP EIGEN BLOG

DEMENTIE: RECLAMESPOTJE VAN EEN GELUKKIGE MAMA IN DE HOME

HET IS WEER VOORBIJ

HOOP DOET LEVEN