HET LEVEN GAAT GEWOON DOOR




Net geen negen maanden geleden ben ik met deze blog gestart. Ik heb enkele zeer leuke verhalen gepost die door velen geliked werden en ik heb ook dingen geschreven die iets minder gelezen werden. En vandaag zit ik aan mijn 252ste post. De meest gelezen post blijft 'Hip hip hoera voor Bar Marcel' met juist geteld 700 views.

Ons mama is ook een geliefd onderwerp want die scoort altijd goed maar de laatste maand heb ik bewust minder over haar geschreven omdat ik haar een beetje moest loslaten. Toen ze in januari in het ziekenhuis lag, ging al mijn vrije tijd naar haar. Ze zat heel te tijd non-stop in mijn hoofd. Ik vergat mijn eigen leven en interesses omdat ik heel goed voor haar wou zorgen en omdat ik bang was dat ze zich eenzaam zou voelen.  En toen ze terug in de home was, moest ik van haar afkicken want iedere dag wou ik gaan kijken of alles in orde was. Ik woon niet kortbij en dat maakt het allemaal iets moeilijker. En ja soms voel ik me enorm schuldig omdat ik er niet elke dag naartoe kan maar langs de andere kant is er een stemmetje dat me zegt dat ik mijn eigen leven moet leiden en dat zij ook niet zou willen dat ik al de dingen uitstel of helemaal niet doe om bij haar te kunnen zijn.  


Het is geen gemakkelijke keuze want kiezen is altijd een beetje verliezen. Dus ga ik net zoals voor ze ziek werd weer op mijn vaste dagen naar haar. 
Sinds vorige week heeft ze enorm veel last van rugpijn en krijgt ze extra pijnstillers. De dokter is al een paar keer moeten komen maar omwille van haar hart en nieren mag ze niet de medicatie krijgen die nodig is. Ze blijft toch ons zorgenkindje. 

Maar ik heb dus mijn eigen leven weer in handen genomen en heb verschillende workshops en lezingen op de agenda staan. Volgende week neem ik contact op met de uitgever zodat mijn boek kan gepubliceerd worden. Ik wist niet dat 2020 zo'n druk jaar zou worden.


Om af te sluiten nog een mooie quote van Dirk De Wachter:

Alleen mensen die beseffen dat het leven niet altijd een feest is, die imperfecties kunnen omarmen en ook dat met anderen kunnen delen, maken misschien wel eens kans gelukkig te zijn.

Reacties

Populaire posts van deze blog

GOEDE REIS LIEVE MAMA

HIP HIP HOERA VOOR BAR MARCEL

RUST ZACHT FERNAND

VOLLE MAAN

MAMA WE LATEN JE NIET ALLEEN

EN PLOTS...

ALLEREERSTE POST OP EIGEN BLOG

DEMENTIE: RECLAMESPOTJE VAN EEN GELUKKIGE MAMA IN DE HOME

HET IS WEER VOORBIJ

HOOP DOET LEVEN