DANKBAARHEID TIJDENS VOLLE CORONACRISIS

Uit het boek 'The Magic' van Rhonda Byrne

Ik lees vele reacties op de nieuwe maatregelen die door onze "regering" genomen zijn. Veel positieve maar ook enkele negatieve berichten. Iedereen is vrij te denken wat hij wilt maar laat ons ons vooral focussen op het goede. Wat ik ook zie is dat velen deze maatregelen helemaal niet ernstig nemen en boos zijn omdat ze niet meer kunnen gaan feesten op cafĂ©.  Zij vergeten dat we nu samen een grote verantwoordelijkheid dragen voor het welzijn van iedereen en zij hebben volgens mij de boodschap duidelijk niet goed begrepen.

Ik klaag niet, ik begrijp de situatie en ben volledig akkoord. Het is nu dat we het moeten doen voor het echt te laat is. Tijd om te herbronnen en om te leren out-of-the-box te denken. We krijgen nu de kans om even stil te staan bij onszelf. Zijn we nog goed bezig, zijn we nog altijd de persoon die we willen zijn of worden we volledig opgeslorpt door de dolle ratrace?  We krijgen onverwachts de kans om creatief om te gaan met onze vrijgekomen tijd. Misschien is het nu het moment om met het gezin de gezelschapsspelletjes weer eens boven te halen of om eindelijk dat boek uit te lezen.  Er zijn zoveel dingen die we nog wel kunnen en laten we er samen het beste van maken zodat we later wanneer alles terug onder controle is en het leven weer zijn gewone gangetje gaat, er nog meer van kunnen genieten, vooral van alle kleine dingen die nu maar de normaalste zaak lijken. 

Jaren geleden heb ik het boek 'The Magic" van Rhonda Byrne gelezen en heb ik elke dag gedurende 28 dagen de voorgestelde dankbaarheidsoefeningen uit dat boek gemaakt. Die oefeningen hebben niet alleen mijn denken in de positieve zin veranderd maar hebben me ook geleerd om te genieten van alle kleine dingen en er vooral dankbaar voor te zijn. Dankbaarheid is Ă©Ă©n van de sterkste positieve gevoelens die er zijn. 

Nu ik elke avond tijd heb omdat de fitness gesloten is, is het misschien een goed moment om dat boek nog eens boven te halen en de oefeningen te delen met de mensen die daarvoor interesse hebben. Dus wie zin heeft om de magie van dat boek en van dankbaarheid te leren ontdekken zoals ik jaren geleden, mag me altijd een bericht sturen. Dan deel ik dagelijks de oefening van de dag. Elk dag begint steeds met de dingen te noteren waarvoor je dankbaar bent aangevuld met een extra oefening.



En vandaag ben ik blij en dankbaar dat ik door de vele activiteiten die weggevallen zijn, tijd heb om me eens 100% bezig te kunnen houden met de dingen die ik toen op mijn droomlijstje opgeschreven heb. En Ă©Ă©n ervan is een inspirator te zijn door de kennis die ik opgedaan heb te delen met anderen die er nood aan hebben. Morgen heb ik een telefonisch afspraak met de uitgever van mijn boek. Check, nog een ding van mijn droomlijstje, een boek uitbrengen.

Reacties

Populaire posts van deze blog

GOEDE REIS LIEVE MAMA

HIP HIP HOERA VOOR BAR MARCEL

RUST ZACHT FERNAND

VOLLE MAAN

MAMA WE LATEN JE NIET ALLEEN

EN PLOTS...

ALLEREERSTE POST OP EIGEN BLOG

DEMENTIE: RECLAMESPOTJE VAN EEN GELUKKIGE MAMA IN DE HOME

HET IS WEER VOORBIJ

HOOP DOET LEVEN