GEZOND VERSTAND EN ZELFDISCIPLINE



'Goedemorgen', zo begon premier Wimès deze namiddag haar persconferentie met de nieuwe maatregelen. Ze doet echt haar best om Nederlands te spreken maar ze kon toch vaak niet uit haar woorden komen. Maar ik zou het eerlijk gezegd in het Frans helemaal niet beter gedaan hebben zeker niet onder druk met de pers en al die tv-camera's voor mijn neus.

Maar wat ik uit dit alles afleidt is dat het vanaf nu nog meer dan ooit vooral aan ons is om de coronacurve zo vlak mogelijk te houden en dat kan volgens mij enkel door ons gezond verstand te gebruiken en met de nodige zelfdiscipline. Er mogen 4 mensen op bezoek komen en dat moeten steeds dezelfde zijn die nog eens moeten beloven uitsluitend bij jou op bezoek te komen en niet bij iemand anders. De social distancing moet tevens nageleefd blijven. Dit om de verspreiding van het virus zo veel mogelijk tegen te gaan en om onze zeepbel zo klein mogelijk te houden. Er zullen dus keuzes gemaakt moeten worden zeker in de grotere gezinnen en families. 

Sommigen van jullie zullen denken wat voor een maatregel is dit nu? Deze is er speciaal gekomen zodat families en alleenstaanden die het moeilijk hebben toch sociaal contact kunnen hebben. Deze maatregel is er niet gekomen omdat het virus minder aanwezig is. Het is er nog steeds en maakt geen onderscheid tussen Jan en klein Pierke. Het is dus volledig aan ons om ons gezond verstand te gebruiken en om de nodige zelfdiscipline aan boord te leggen.

In dit gezin is het heel gemakkelijk. Na overleg hebben we besloten niet mee te doen aan die bezoekjes. Wij blijven voorlopig in ons kot en wachten nog even af. Dit om onze zeepbel zo gaaf mogelijk te houden en om geen onderscheid te moeten maken. Maar dat betekent niet dat ik niet kan gaan wandelen. Het mondmasker is toch even wennen hoor!




Reacties

Populaire posts van deze blog

GOEDE REIS LIEVE MAMA

HIP HIP HOERA VOOR BAR MARCEL

RUST ZACHT FERNAND

VOLLE MAAN

MAMA WE LATEN JE NIET ALLEEN

EN PLOTS...

ALLEREERSTE POST OP EIGEN BLOG

DEMENTIE: RECLAMESPOTJE VAN EEN GELUKKIGE MAMA IN DE HOME

HET IS WEER VOORBIJ

HOOP DOET LEVEN