WEG MET SCHAAMTE!


Ik heb vandaag een nieuw boek uitgelezen. Ik heb echt geen idee hoeveel ik er ondertussen al gelezen heb maar wat ik wel weet is dat ik een extra boekenkast zal moeten bijkopen want ik heb geen plaats meer om al die boeken nog op te bergen. Er stonden zeer interessante dingen in waarover ik ook schrijf maar dan op een andere manier uitgelegd. Wat nieuw voor mij was, was het stuk over schaamte. 



SCHAAMTE ONTSTAAT OMDAT WE DE MENING VAN ANDEREN TE BELANGRIJK VINDEN!


In Wikipedia staat schaamte omschreven als een onaangename psychosociale emotie ten aanzien van het afwijken van de eigen normen en/of de normen van anderen. Angst om misprezen of niet geaccepteerd te worden. 

Het toeval wil dat mijn vrienden en ik het er gisteren nog over hadden. Maar dan over de schaamte om je vriend(in) te tonen omdat die niet volgens bepaalde normen voldoet.  Vroeger kon ik die schaamte begrijpen maar nu niet meer. 

De mening van anderen wordt veel te belangrijk gevonden terwijl het eigenlijk niet boeit! We laten ons te veel beoordelen door anderen en verliezen daardoor uit het oog wat we zelf belangrijk vinden. In geval van die vriend(in) waarvan je houdt en waarvoor je je schaamt, is het toch niet belangrijk wat anderen ervan vinden? Zolang jij van hem/haar houdt en hij/zij voor jou de ware is dan hoef je je voor niets te schamen. De mening van anderen is niet belangrijk. 


ALS JE ECHT GELUKKIG BENT, FOERT MET WAT DE ANDEREN WEL ZOUDEN KUNNEN DENKEN.





Reacties

Populaire posts van deze blog

GOEDE REIS LIEVE MAMA

HIP HIP HOERA VOOR BAR MARCEL

RUST ZACHT FERNAND

VOLLE MAAN

MAMA WE LATEN JE NIET ALLEEN

EN PLOTS...

ALLEREERSTE POST OP EIGEN BLOG

DEMENTIE: RECLAMESPOTJE VAN EEN GELUKKIGE MAMA IN DE HOME

HET IS WEER VOORBIJ

HOOP DOET LEVEN