HAPPY VALENTINES DAY



Vandaag is het de dag van de liefde. Velen zien het als de dag van de romantische liefde maar LIEFDE is zoveel meer. Er is er ook de liefde voor jezelf en dat wordt vaak door velen vergeten. We hebben anderen zo lief behalve onszelf zonder dit echt te beseffen. Ik pleit schuldig en ben heel hard op mijn bek moeten gaan om dit in te zien. 

En speciaal vandaag op de dag van de liefde post ik een stukje uit mijn eerste boek 'Mijn verhaal' waar ik enkele jaren geleden tot de ontdekking kwam dat we in de eerste plaats van onszelf moeten houden om gelukkig te kunnen zijn.


   Houd van jezelf en blijf vooral altijd jezelf ondanks wat anderen daarvan denken!

Ik kreeg een boek van Hilde mijn vroegere Director en ondertussen ook goede vriendin, 'Vind je IKIGAI' van Francesc Miralles en Héctor Garcia.  Breng het Japanse geheim voor geluk in de praktijk. Een boekje over je geluk vinden en hoe je dat in de praktijk kan omzetten.  Ik was er ontzettend blij mee en vond het zeer toepasselijk omdat ik de laatste jaren vooral heel hard bezig was geweest om mijn geluk terug te vinden. Ook met anderen vooral proberen te inspireren en te motiveren om hun eigen geluk weer in eigen handen te nemen. Wat ik las was aanvankelijk weer veel herhaling maar dan anders verwoord. Maar toch was er een hoofdstuk dat mijn bijzondere aandacht kreeg en me inspireerde om het in mijn verhaal te schrijven. Het ging over “cruciale besluiten” waarin de auteur een voorbeeld gaf van één van zijn besluiten die hij in zijn leven genomen had. Hij had besloten om NOOIT MEER TE BEDELEN OM IEMANDS GENEGENHEID.

Hij schreef wanneer iemand besloot om uit zijn leven te verdwijnen ondanks het feit dat ze zoveel samen gedeeld hadden, hij die persoon liet gaan en niet langer meer zou vechten voor zijn of haar aandacht. Dat hij niet langer aardig hoefde te doen zeker niet wanneer die iemand je niet mocht. Hij hoefde niet meer aardig te zijn tegen iedereen omdat hij toch niet bij iedereen even geliefd kon zijn!
Met andere woorden dat je altijd jezelf moet zijn ongeacht wat de anderen daarvan vinden want je kan niet voor iedereen even goed doen.

Het deed me denken aan een quote die ik vaak voor mezelf gebruikte en nog vaak aan anderen adviseer.

Be who you are and say what you feel because those who mind don’t matter and those who matter don’t mind!
(Wees jezelf en zeg wat je voelt want zij die belangrijk zijn, vinden het niet erg en zij die het erg vinden, zijn niet belangrijk)

En weet je wat? Hij had 100% gelijk, wat zou de wereld er stukken beter en positiever uitzien moesten we dit allemaal toepassen. Wees altijd jezelf en bedel niet om genegenheid bij anderen want zodra je moet bedelen zijn ze je liefde niet waard. Bij mensen waarbij je helemaal jezelf kunt zijn, hoef je niet te schreeuwen om aandacht. Bij de juiste mensen krijg je genegenheid en liefde in overvloed zonder dat het hen moeite kost. Laat dit één van de vele signalen zijn om ons eraan doen te herinneren of we wel de juiste mensen lief hebben en de juiste in onze levenscirkel toegelaten hebben.

Van wie krijg jij veel aandacht en liefde?
Van wie krijg je deze niet?

Mensen die van ons houden zoals we zijn, zijn van onschatbare waarde. Bij hen hoeven we niet te bedelen om aandacht, liefde en genegenheid. Zij geven ons die onvoorwaardelijk met heel veel liefde zonder dat het hun extra moeite kost. Bij hen kunnen we helemaal onszelf zijn, onze oprechte mening geven, hoeven we niet op onze woorden te passen of ons in te houden. We houden van elkaar zoals we zijn met al onze talenten en gebreken. We zijn wie we zijn en meer hoeft het niet te zijn.


💕💕HAPPY VALENTINES DAY💕💕

Reacties

Populaire posts van deze blog

GOEDE REIS LIEVE MAMA

HIP HIP HOERA VOOR BAR MARCEL

RUST ZACHT FERNAND

VOLLE MAAN

MAMA WE LATEN JE NIET ALLEEN

EN PLOTS...

ALLEREERSTE POST OP EIGEN BLOG

DEMENTIE: RECLAMESPOTJE VAN EEN GELUKKIGE MAMA IN DE HOME

HET IS WEER VOORBIJ

HOOP DOET LEVEN