EEN REDEN OM UIT JE BED TE KOMEN



Deze morgen las ik in HLN bovenstaand artikel over Jim Carrey. Hij won heel veel filmprijzen en was vooral beroemd dankzij zijn lach maar achter de schermen waren er vooral veel tranen. Er stond dat hij uit een diep dal geklauterd was en eindelijk geleerd heeft om opnieuw gelukkig te zijn. 


"IK HEB WEER EEN REDEN OM UIT MIJN BED TE KOMEN"

Hij zegt: "Ik heb meer appreciatie voor de mensen rondom mij en heb een reden om vroeg uit mijn bed te komen. Dat komt omdat ik eindelijk opnieuw zin heb in het leven. Vroeger was ik een rotverwende ster die geld genoeg had om andere mensen het vuile werk te laten doen. Ik wil dat niet meer. Ik wil de touwtjes in handen hebben en genieten van het leven. Nu zoek ik plezier in de kleine dingen."

Uit een diep dal kruipen, weer een reden hebben om uit je bed te komen, genieten van de kleine dingen en je leven zelf in handen nemen, hoe herkenbaar. 

Het toeval wil dat ik in mijn boek dat binnenkort gepubliceerd zal worden, een heel hoofdstuk weid aan hoe belangrijk het is om een reden te hebben om uit je bed te komen. 

Friedrich Nietzsche een beroemde Duitse filosoof en dichter zei: “Wie een waarom heeft om te leven, kan bijna elke hoe verdragen.”

Mijn waarom om te leven was mijn liefde voor mijn zoon waardoor ik de ergste pijn kon verdragen. Voor hem wou ik nog leven. Ik moest hem helpen volwassen en zelfstandig te worden. Na een jaar overleven kwam daar weer een andere waarom bij, om de mensen te inspireren, te motiveren, te helpen weer de zin van hun leven te vinden. Een wegwijzer te zijn door een boek te schrijven over mijn geleerde lessen. 

Ik schreef een boek en het boek dat anderen zou helpen te transformeren, veranderde mezelf enorm. Het gaf me terug zin om op te staan, het leerde me ontzettend dankbaar te zijn, meer te relativeren en om meer te genieten van het leven. Het leerde me mijn baaldagen te herkennen en te accepteren.


 Ook al gaat de zon onder, weet dat hij morgenweer opkomt!

Reacties

Populaire posts van deze blog

GOEDE REIS LIEVE MAMA

HIP HIP HOERA VOOR BAR MARCEL

RUST ZACHT FERNAND

VOLLE MAAN

MAMA WE LATEN JE NIET ALLEEN

EN PLOTS...

ALLEREERSTE POST OP EIGEN BLOG

DEMENTIE: RECLAMESPOTJE VAN EEN GELUKKIGE MAMA IN DE HOME

HET IS WEER VOORBIJ

HOOP DOET LEVEN