MERCURIUS IN RETROGRADE


Vandaag liep er van alles mis. Ja, je hebt zo van die dagen dat hoe goed je ook je best doet, alles anders loopt dan zou moeten. Het begon deze ochtend al in de auto, ik kreeg de melding op mijn display om mijn bandenspanning te laten controleren. Op het werk kreeg ik dan weer rare meldingen op mijn computer en sommige belangrijke berichten werden verkeerd gestuurd in een draftversie. Hoe kan dat nu? Zelf de mensen van IT snapten het niet. Ik moest een aantal dringende telefoontjes doen en ik kreeg niemand te pakken. Mijn computer had zo zijn kuren vandaag en ik moest aan de wet van Murphy denken. En toen kreeg ik ook nog een anoniem telefoontje waarvan de verbinding zo slecht was dat ik er niets van begrepen heb, het enige wat ik verstond was Geert en Geert heeft afgelegd. Zo raar allemaal en toen herinnerde ik me dat het de laatste dag van Mercurius in retrograde was. 

Bron NASA


Velen zullen hierover nog nooit iets gehoord hebben. Enkel diegenen die zich interesseren voor astrologie en numerologie. Om iets moeilijk eenvoudig uit te leggen, Mercurius die draait normaal in hoge snelheid om de zon maar in retrogade vele trager. Het lijkt wel alsof hij omgedraaid is maar dat is slechts een optische illusie. Typisch voor die periode is dat er veel dingen stuk gaan, slecht functioneren en er gewoon van alles fout loopt.






Nu even iets anders. Ik ben domino gaan spelen met ons mama. De dokter was toevallig daar en die vertelde me dat haar dementie inderdaad weer een krakje had gekregen en dat die momenteel piekte. Ons mama weet niet goed meer waar ze is. Ze loopt verkeerd, vindt haar kamer niet terug en zij denkt dat ze daar nog maar twee dagen is. Ze herkende de dokter niet en toen ik haar vertelde dat het haar dokter was, beweerde ze dat ze die daar nog nooit gezien had. 
Haar kamergenoot vertelde me dat ze gisterennacht om 1 uur aangekleed in de gang rondliep. Dat is iets dat ze nog nooit gedaan heeft. Het is weer een stapje achteruit maar ik blijf positief. Ze is daar omringd met allemaal lieve mensen die van haar houden en die haar zo goed mogelijk willen helpen en verzorgen. Mijn zus en ik zijn er voor haar en we doen met haar dingen die ze wel nog kan. Ondanks haar achteruitgang, voel ik me gezegend dat ze daar zo goed en liefdevol opgevangen wordt. Dankjewel aan alle verzorgers van Sint-Margaretha.

Reacties

Populaire posts van deze blog

GOEDE REIS LIEVE MAMA

HIP HIP HOERA VOOR BAR MARCEL

RUST ZACHT FERNAND

VOLLE MAAN

MAMA WE LATEN JE NIET ALLEEN

EN PLOTS...

ALLEREERSTE POST OP EIGEN BLOG

DEMENTIE: RECLAMESPOTJE VAN EEN GELUKKIGE MAMA IN DE HOME

HET IS WEER VOORBIJ

HOOP DOET LEVEN