SINTERKLAAS KAPOENTJE

Ook al geloven ze al jaren niet meer in de Sint, ze zetten nog steeds hun schoen. En deze moeder verwisselt dan de brief, de suiker en de geraspte wortelen, ja dit jaar geraspt omdat er geen andere waren, door wat lekkers en een brief. En die brief eindigt steeds met 'wie zoekt die vindt en krijgt de centjes van de Sint'. Een leuke zoektocht in huis zodat mama ook plezier beleeft aan de vrolijke blik in de ogen en het super enthousiasme van een kind dat op dat moment weer even naar boven komt piepen.

Ik verstop dan snoepjes of centjes en elk snoepje heeft een bepaalde waarde. Hoe meer snoepjes er gevonden worden, hoe groter de buit van Sinterklaas. En al wat niet gevonden wordt is voor de mama. Wees maar zeker dat alles goed doorzocht wordt en dat er geen enkel hoekje overgeslagen wordt. En dit jaar stonden er voor de eerste keer twee schoenen. 

We maken alles zo leuk zoals we zelf willen. En zolang de schoen wordt gezet, zal deze moeder voor Sinterklaas spelen en wordt er gezocht naar de laatste verstopte cent. En dit zijn de leuke herinneringen die we zelf maken en waarvoor we zelf verantwoordelijk zijn. Gelukkig zijn is niet hetzelfde als geluk hebben. Wie geluk heeft, vindt met Sinterklaas de grootste buit maar het kunnen beleven dat maakt pas gelukkig.

Reacties

Populaire posts van deze blog

GOEDE REIS LIEVE MAMA

HIP HIP HOERA VOOR BAR MARCEL

RUST ZACHT FERNAND

VOLLE MAAN

MAMA WE LATEN JE NIET ALLEEN

EN PLOTS...

ALLEREERSTE POST OP EIGEN BLOG

DEMENTIE: RECLAMESPOTJE VAN EEN GELUKKIGE MAMA IN DE HOME

HET IS WEER VOORBIJ

HOOP DOET LEVEN