DE HOOP WORDT KLEINER

Gisteren een klaarwakkere sprankelende spraakwaterval die me veel hoop gaf en vandaag is al de hoop weg wanneer ik haar zo in bed zie liggen zich niet bewust van wat er allemaal rond haar gebeurt. Ik zit haar aan haar bed met haar hand in mijn hand en af en toe maak ik haar lippen nat met een wonderzalfje dat ze zo lekker vindt.

Het is niet leuk je moeder daar zo zien te liggen, wetende dat je niets anders kan betekenen dan er te zijn voor haar en haar de nodige zorgen en liefde te geven. Dat is mijn laatste geschenk voor haar. Ook mijn zus die al drie nachten zonder te slapen aan haar bed waakt en ik het 's morgen moet wegjagen heeft geen hoop meer. Ze vindt het moeilijk om ons mama in deze toestand achter te laten maar ze moet zichzelf ook goed verzorgen, net zoals ik. Allebei zijn we bang haar te verliezen net op het moment we er juist niet zijn.

Wat de rest van de dag ons mag brengen weet ik niet, ik hoop alleen dat ze niet te veel pijn moet lijden. Ik probeer zoveel mogelijk mijn focus op al de dingen te leggen waarvoor ik dankbaar ben. Dankbaar voor haar verjaardag van gisteren die ze nog wakker heeft kunnen meemaken. 



Reacties

Populaire posts van deze blog

GOEDE REIS LIEVE MAMA

HIP HIP HOERA VOOR BAR MARCEL

RUST ZACHT FERNAND

VOLLE MAAN

MAMA WE LATEN JE NIET ALLEEN

EN PLOTS...

ALLEREERSTE POST OP EIGEN BLOG

DEMENTIE: RECLAMESPOTJE VAN EEN GELUKKIGE MAMA IN DE HOME

HET IS WEER VOORBIJ

HOOP DOET LEVEN