SHARING IS CARING



Bovenstaande quote van Iyanla Vanzant is zo waar. Drie jaar geleden ben ik beginnen te schrijven omdat ik andere mensen die het (l)even niet meer zagen zitten omdat het te pijnlijk was, wou helpen het licht in de duisternis terug te vinden. Een wegwijzer naar een gelukkiger leven, een leven dat we zelf kiezen en niet eentje dat voorgeschreven is door anderen. Wat ik toen niet besefte was dat ik dat boek niet voor anderen schreef maar eigenlijk voor mezelf. Door alles van me af te schrijven en voorbeelden van oefeningen aan te bieden, heb ik mezelf geheeld. Ik was zo bezig met anderen hun pijn te willen genezen dat ik niet aan mijn eigen pijn kon denken. Maar tijdens het schrijven, kwam alles weer naar boven en moest ik mijn eigen goede raad opvolgen. Gedeelde smart is halve smart.

Dus door je verhaal te delen, verzacht je niet alleen een deel van jouw pijn maar ook die van anderen.  Op Q Music zeggen ze toch vaak want sharing is caring, door te delen, help je of motiveer je anderen.

En omdat de feestdagen er stilletjes aankomen wil ik nog iets met jullie delen. Vooral voor hen voor wie de feestdagen maar snel voorbij mogen zijn.  De gedachten aan mijn eerste kerstfeest als alleenstaande waren verschrikkelijk en zeer pijnlijk. Ik werd ongelukkig door er alleen nog maar aan te denken. Hoe zou ik die dagen overleven? Ik heb na een goed gesprek met mijn vorige baas mijn manier van kijken naar Kerstmis veranderd. Hij zei me dat mijn leven nu wel totaal anders was maar niet gedaan, anders kan ook leuk zijn. Hij raadde me aan de gevreesde eerste kerstavond door te brengen met vrienden of kennissen. Maak er een vriendenfeest van in plaats van een familiefeest! Je zal verbaasd zijn hoeveel vrienden er ook alleen zijn die avond. En hij had gelijk. Ik heb mijn eerste kerstavond met vrienden en enkele collega’s doorgebracht en ik heb ervan genoten. Ik heb ontdekt dat anders ook leuk en gezellig kan zijn. De gedachten aan die eerste kerstavond waren vele pijnlijker dan die avond zelf want daar had ik van genoten. Dit jaar zal ik mijn zesde vriendenkerstfeest houden en ik kijk er met heel veel vreugde naar uit. 

Reacties

Populaire posts van deze blog

GOEDE REIS LIEVE MAMA

HIP HIP HOERA VOOR BAR MARCEL

RUST ZACHT FERNAND

VOLLE MAAN

MAMA WE LATEN JE NIET ALLEEN

EN PLOTS...

ALLEREERSTE POST OP EIGEN BLOG

DEMENTIE: RECLAMESPOTJE VAN EEN GELUKKIGE MAMA IN DE HOME

HET IS WEER VOORBIJ

HOOP DOET LEVEN