OP DE COVER

 

Ons mama wordt nog een supermodel. Deze maand staat ze niet enkel te pronken op een poster van mijn werk maar ook op de cover van het blaadje van het woonzorgcentrum. 

Te samen met haar tafelgenoot Angèle. Angèle is een zeer lieve dame die ook al op tram 9 zit en die heel veel geduld met ons mama heeft. Ze zegt vaak: "ze kan er niets aandoen, ze begrijpt het allemaal niet zo goed meer." En ik moet zeggen dat het niet altijd even gemakkelijk is wanneer je voor de zoveelste keer dezelfde uitleg moet doen. Maar Angèle die doet dat met heel veel liefde.

Vorig jaar speelden we elke week spelletjes en iedereen mocht meedoen. Maar omwille van corona mogen we geen contact meer hebben met de andere bewoners. Ons mama vergeet elke keer dat ik niet meer in de eetzaal mag komen. Vroeger hielp ik mee de boterhammen te smeren en koffie uit te delen en had ik een goed contact met alle bewoners van haar leefgroep. Maar nu zwaaien we van in de verte en roep ik hen dag van in het deurgat. 

Zoals gewoonlijk zette ik vandaag ons mama af aan de eetzaal en zei ze dat ik mee met haar naar binnen moest. Iedere keer moet ik haar vertellen dat dit niet meer mag en iedere keer zegt ze dan dat ze ook niet gaat eten en mee met mij naar huis gaat. De bewoners zijn dat tafereel ondertussen gewoon en Angèle die weet ons mama dan een beetje te troosten. Het is niet gemakkelijk maar ik ben blij dat ik haar nog mag bezoeken. Ik was mijn telefoon thuis vergeten dus hebben we vandaag samen woordzoeken gedaan in het blaadje en ze heeft alle woordjes goed gevonden. En ondertussen zongen we van dos cervezas zonder muziek dan.

Reacties

Populaire posts van deze blog

GOEDE REIS LIEVE MAMA

HIP HIP HOERA VOOR BAR MARCEL

RUST ZACHT FERNAND

VOLLE MAAN

MAMA WE LATEN JE NIET ALLEEN

EN PLOTS...

ALLEREERSTE POST OP EIGEN BLOG

DEMENTIE: RECLAMESPOTJE VAN EEN GELUKKIGE MAMA IN DE HOME

HET IS WEER VOORBIJ

HOOP DOET LEVEN