Mijn levensles : Je kan niet voor iedereen even goed doen dus stel eerst jezelf tevreden en dan de rest want als jij tevreden bent, straal je dat uit naar je omgeving.



Deze morgen toen ik even mijn pagina op Facebook controleerde, was het eerste wat ik las een spreuk die door Faye Lenormand gepost werd. Het ging over het volgen van je eigen pad en dromen. Toevallig een topic waarover ik schrijf in mijn boek. Uit eigen ervaring weet ik dat dit gemakkelijker  gezegd is dan gedaan. We houden te veel rekening met alles en nog wat maar de enige waarmee we geen rekening houden is onszelf.
Voor mij is er een leven voor de scheiding en een totaal ander na de scheiding. Voor de scheiding hield ik me vooral bezig, buiten mijn job dan, met het huishouden, de opvoeding van de zoon en met het verwennen van mijn gezinnetje. Ik kwam in totaal niets te kort, ik had alles om gelukkig te zijn. Het enige wat ik mistte was mezelf en een beetje aandacht. Ja, mezelf was ik ergens onderweg verloren tijdens het te veel verwennen van mijn dierbaren. Ik ben het type vrouw dat graag heeft dat iedereen gelukkig is en het goed heeft. Zo erg dat ik vaak het geluk van een ander boven dat van mij gesteld heb. Ik denk dat velen dit wel zullen herkennen. Gelukkig heb ik na de scheiding mezelf beter leren kennen met al mijn talenten en mijn gebreken. Ik heb ontdekt dat je niet voor iedereen even goed kunt doen, hoe goed je ook je best doet, er is wel altijd iemand die toch kritiek heeft. Jij hebt al de moeite van de wereld gedaan, zelfs je eigen plannen gewijzigd om anderen te helpen en toch was het niet goed genoeg. En dan voel je je slecht. Je voelt de teleurstelling en eigenlijk ben je een beetje boos op jezelf omdat je beter neen had gezegd en beter iets leuks voor jezelf gedaan had dan was er toch tenminste één iemand gelukkig geweest. En hier knelt het schoentje, knelde het schoentje eigenlijk want nu weet ik maar al te goed dat perfectie niet bestaat en dat niet iedereen even content is. Als het voor mij goed is, is het goed!  Ik heb geleerd mezelf tevreden te stellen en dat iedereen verantwoordelijk is voor zijn eigen geluk. Ik ben nog altijd zeer zorgzaam maar niet meer ten koste van mezelf! Als een ander hiermee een probleem heeft dan is dat zijn of haar probleem maar niet meer van mij. Ik heb daar geen problemen meer mee en voel me stukken gelukkiger. In het boek ‘De strategie van het geluk’ van Gerbert Bakx staat geschreven:

EEN GELUKKIG MENS IS EEN GESCHENK WANT ZIJ VERSPREIDEN GELUK OM ZICH HEEN.

Laat mij bij deze veel geluk mogen verspreiden!

Reacties

Populaire posts van deze blog

GOEDE REIS LIEVE MAMA

HIP HIP HOERA VOOR BAR MARCEL

RUST ZACHT FERNAND

VOLLE MAAN

MAMA WE LATEN JE NIET ALLEEN

EN PLOTS...

ALLEREERSTE POST OP EIGEN BLOG

DEMENTIE: RECLAMESPOTJE VAN EEN GELUKKIGE MAMA IN DE HOME

HET IS WEER VOORBIJ

HOOP DOET LEVEN