LEVENSLES : All you need is LOVE






Bovenstaande URL is een link naar het liedje 'Love is all' van Roger Glover.
Hij zingt dat we allemaal liefde en begrip nodig hebben en met elkaar moeten kunnen samenleven. 

Dit liedje uit 1974 zong ik heel veel voor mijn vrienden. We deden een soundmix in de garage van een vriendin en dit liedje bracht ik altijd met evenveel enthousiasme als de kikker van de clip. Ik begreep de tekst toen niet maar ik vond het een super leuk liedje gezongen door een grappige kikker. Ondertussen vele jaren ouder en wijzer snap ik de woorden wel.

LOVE IS ALL = LIEFDE IS ALLES!

Iedereen heeft liefde nodig! En met liefde bedoel ik niet de romantische liefde maar de liefde in het algemeen. Liefde van je ouders, familie, vrienden, dieren….
We hebben iemand nodig waar we helemaal onszelf bij kunnen zijn, door wie we geaccepteerd worden zoals we zijn en die van ons houden in goede en slechte tijden. Het gevoel geliefd te zijn doet wonderen. Het is een zeer sterk gevoel en je voelt je verbonden. Je bent niet alleen op de wereld, je hebt mensen om je heen die je steunen, waarderen, troosten, opkikkeren en die je een gevoel geven dat je de moeite waard bent. En je bent de moeite waard ook zonder de bevestiging van anderen.

Jullie kennen waarschijnlijk allemaal wel mensen die alles doen om de nodige liefde van hun ouders of vrienden of partner te krijgen. Ze hunkeren naar hun liefde en aandacht en denken dat ze die wel zullen krijgen wanneer ze alles doen wat ze maar kunnen om hen te plezieren. Maar liefde is niet te koop, alhoewel sommigen daar anders over denken maar geloof me gekochte of gebedelde liefde is geen echte liefde. Echte liefde daar moet je niet naar bedelen. Mensen die je waarderen en van je houden die tonen hun liefde zonder er naar te vragen. Liefde zijn geen woorden maar vooral daden.

Ik las een artikel over een man die door zijn moeder als kind mishandeld werd. Ze deed hem de vreselijkste dingen aan en zei tegen iedereen dat ze hem haatte. Vele jaren later wanneer de moeder niet meer zelfstandig kan wonen, neemt hij haar in huis om voor haar te zorgen. Hij voelt het als een verplichting en vindt dat een kind voor zijn ouders moet zorgen. In zijn eigen huis wordt hij dagelijks uitgescholden voor alles wat slecht is en wordt hij zowel mentaal als lichamelijk mishandeld. Ze klopt met alles wat ze tegen komt. Hij ondergaat alles en besluit in hongerstaking te gaan omdat hij de mishandeling beu is. Dat zet toch aan tot nadenken, waarom doet hij dit?
Ik denk voor de liefde! Voor de liefde die hij nooit gekregen heeft noch als kind noch als volwassene. Hij nam haar in huis omwille van de liefde. Hij hoopte hiermee eindelijk haar liefde te winnen en die uiteindelijk ook te krijgen. Spijtig genoeg zal hij deze nooit van haar krijgen. Hij heeft niet het geluk gehad om liefdevol te kunnen opgroeien. En daar hij geen liefde gekregen heeft, zal hij waarschijnlijk ook niet geleerd hebben om van zichzelf te houden. Want had hij van zichzelf gehouden dan had hij deze mishandeling als volwassen man niet toegelaten en voor zijn moeder een andere oplossing gezocht.
 Voor de liefde doet een mens heel veel. ‘Love is all you need’ zingen de Beatles. Inderdaad liefde is dat wat we nodig hebben en het doet ons leven want zonder liefde zijn we niets.

Love is ALL and I love you!

Reacties

Populaire posts van deze blog

GOEDE REIS LIEVE MAMA

HIP HIP HOERA VOOR BAR MARCEL

RUST ZACHT FERNAND

VOLLE MAAN

MAMA WE LATEN JE NIET ALLEEN

EN PLOTS...

ALLEREERSTE POST OP EIGEN BLOG

DEMENTIE: RECLAMESPOTJE VAN EEN GELUKKIGE MAMA IN DE HOME

HET IS WEER VOORBIJ

HOOP DOET LEVEN