ACTUALITEIT/ MIJN LEVENSLES : Hou van jezelf zoals je bent!




KATE VERLOOR 50 KILO IN NEGEN MAANDEN TIJD:”MAAR NU IK WEER EEN MAATJE MEER HEB, VOEL IK ME GELUKKIGER DAN OOIT.”


Toen ik dit artikel in HLN online las, vond ik deze dame op de rechtse foto vele aantrekkelijker dan op de linkse foto. Ik weet dat we over smaken en kleuren niet mogen discussiëren maar voor mij heeft de iets rondere versie een vele mooiere en gelukkigere uitstraling. Ik las dat ze dacht hoe slanker ze werd, hoe meer ze van zichzelf zou houden. Maar toen ze dan zo slank was en daar ook heel veel voor moest doen, besefte ze dat ze toch niet gelukkiger was en zeker niet meer van zichzelf hield dan ervoor!
Het was alsof ik in de spiegel keek. Al van jongs af aan let ik op mijn voeding en ben ik bang om dik te worden. Ons mama die niet van de slankste is, werd vroeger ‘Dikke Dora’ genoemd. Dit vond ik als kind zo verschrikkelijk dat ik besloot nooit zo dik te worden als mijn moeder. Toen mijn eerste maandstonden verschenen, verschenen ook de eerste rondingen. Afgrijselijk vond ik dat. Ik probeerde deze dan ook zoveel mogelijk weg te moffelen door verschillende laagjes kleding te dragen zodat niemand kon zien dat mijn kinderfiguur veranderde in een vrouwelijker figuur. Wanneer ik nu oude foto’s van mezelf in bikini terug zie dan zie ik een mooie slanke vrouw met perfecte rondingen. Waarom zag ik dat toen zo niet, waarom voelde ik me toen zo dik, terwijl ik maatje 36-38 had? Dat dik zijn, zat duidelijk tussen mijn oren. Ik had een negatief zelfbeeld en een serieus minderwaardigheidscomplex waardoor ik mezelf minder graag zag. Dus ik begrijp heel goed dat ze dacht: ‘hoe slanker, hoe gelukkiger!’ En net zoals zij, heb ik ook moeten ontdekken dat dit dikke blaasjes zijn. Gelukkig heb ik nu mijn lichaam weer aan het veranderen is tijdens de ‘menopower’, zoals Martine Prenen het zo mooi noemt, mezelf weer graag leren zien met al mijn rondingen. Ik zie in de spiegel een echte vrouw met alles erop en eraan met zelfs twee maatjes meer dan vroeger maar ook meer om van te houden! Met een vrouwenfiguur en geen meisjesfiguur meer en daar ben ik best fier op. Positief gezien is er dus MORE OF ME TO LOVE!

Vorige week heb ik toevallig nog een discussie gehad met enkele jongere collega's. Ik vertelde hen dat ik nu moest kiezen tussen een slanke lijn met een sober leven of een wat meer gevulde lijn met een rijker leven. En met 'rijk leven' bedoel ik meer gezelligheid en meer fun. Vroeger vlogen de extra kilo's er direct af maar nu moet ik zo hard mijn best doen en mager leven om er een kilootje af te krijgen. Word ik daar gelukkig van en heb ik dat er op mijn leeftijd nog echt voor over? Neen, dus de keuze is snel gemaakt! Mijn slanke versie heeft net zoals Kate in bovenstaand artikel minder plezier en we leven maar één keer en dat is toevallig NU. Dus leef nu en geniet! 
Want geluk heeft niets te maken met of je nu dik, dun, groot, klein, knap, slim et cetera bent. Er zijn genoeg knappe, slanke mensen die ongelukkig rondlopen. Die hun negatief gevoel proberen te verdoven met drugs, alcohol en zelfs met botox. Aanvaard jezelf zoals je bent en aanvaard dat je niet perfect hoeft te zijn om goed te zijn. Wanneer je je goed in je vel voelt dan straal je dat ook uit en stralende ogen zeggen zoveel meer dan woorden want ze zijn de spiegels van onze ziel.

TO BE BEAUTIFUL MEANS TO BE YOURSELF.
YOU DON’T NEED TO BE
ACCEPTED BY OTHERS.
YOU NEED TO ACCEPT YOURSELF





















Reacties

  1. Ik herken mezelf hier volledig in. Vroeger maatje 36 en toch zo onzeker over mijn lichaam. Nu 2 maatjes meer, veel meer rondingen, maar lang niet zo onzeker meer. Soms start ik dan toch weer eens een poging naar maatje 38, maar na twee of drie dagen kan dat maatje 38 mij gestolen worden. Dat koekje bij de koffie, dat glaasje wijn 's avonds, de traktatie van een collega, mijn lievelingseten... pasta, de nachoschotel tijdens een avondje uit,...... Allemaal zaken verbonden met gezelligheid, opgeven? Nee, dat heb ik er niet voor over. Geef mij maar de gezelligheid in dat maatje 40.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Karine, ik vind je reactie geweldig inspirerend en een voorbeeld voor vele anderen die nog zo hard hun best doen om dat maatje 36 terug te krijgen. Maakt dat maatje 36 ons echt gelukkiger? Wat moeten we er allemaal voor doen en laten? Zijn we aantrekkelijker in onze skinny versie? Ik denk het niet! Bedankt voor je super reactie, dikke knuffel!

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

GOEDE REIS LIEVE MAMA

HIP HIP HOERA VOOR BAR MARCEL

RUST ZACHT FERNAND

VOLLE MAAN

MAMA WE LATEN JE NIET ALLEEN

EN PLOTS...

ALLEREERSTE POST OP EIGEN BLOG

DEMENTIE: RECLAMESPOTJE VAN EEN GELUKKIGE MAMA IN DE HOME

HET IS WEER VOORBIJ

HOOP DOET LEVEN