FOMO


Ik heb momenteel heel veel moeite om niet alleen mijn gevoelens en gedachten maar ook mijn reilen en zeilen onder woorden te kunnen brengen. Soms zit ik een uur voor een leeg scherm te turen en komt er helemaal niets uit. Het lijkt alsof alles geblokkeerd zit en uiteindelijk doe ik mijn laptop terug dicht zonder iets geschreven te hebben.

En dan moet ik spontaan denken aan het zinnetje van Shakespeare:

TO BE OR NOT TO BE, THAT'S THE QUESTION

Wat wil ik? Wie ben ik? Eén ding weet ik zeker, ik wil ongetwijfeld TO BE zijn.

Ik ben de laatste jaren zo druk bezig geweest dat ik zonder het te beseffen mezelf onderweg weer vergeten ben. Maar het leven is meer dan alleen 'moeten'. Je moet studeren, je moet werken, je moet de ene workshop na de andere volgen, je moet schrijven, je moet meer reclame maken voor je boek, je moet zorgen dat je meer visibiliteit krijgt, je moet, je moet en je moet.

Vandaag stak het magazine Bloom in de brievenbus en op de cover las ik "Help, ik zit vast! Wat als je groei gedwarsboomd wordt? Hey, wacht eens even, zo voel ik mij. Op pagina 7, onze papa zijn lievelingsgetal, staat exact geschreven waarmee ik sukkel, FOMO.

Fear Of Missing Out = de angst dat we iets missen.

Stilstaan is achteruitgaan, we hebben een hekel aan het gevoel dat we niet het onderste uit de kan halen. Het zal maar zo zijn de je niet je volle potentieel benut of dat je je kansen laat liggen. Ik doe zoveel en toch heb ik het gevoel dat ik iets mis en inderdaad niet al mijn kansen benut. Het gevoel vast te zitten maakt me niet tevreden. Dus hoog tijd om alles los te laten en om weer enkele oefeningen uit mijn boek te maken. Ja, zelfs de auteur kampt af en toe nog met enkele demonen die te pas en te onpas zorgen voor wat extra uitdagingen en hindernissen. 




Reacties

Populaire posts van deze blog

GOEDE REIS LIEVE MAMA

HIP HIP HOERA VOOR BAR MARCEL

RUST ZACHT FERNAND

VOLLE MAAN

MAMA WE LATEN JE NIET ALLEEN

EN PLOTS...

ALLEREERSTE POST OP EIGEN BLOG

DEMENTIE: RECLAMESPOTJE VAN EEN GELUKKIGE MAMA IN DE HOME

HET IS WEER VOORBIJ

HOOP DOET LEVEN