BEPERKENDE OVERTUIGINGEN


Eerst werken en dan pas genieten! Ik denk dat velen van mijn generatie met deze overtuiging opgegroeid zijn. Het zit er bij de meesten van ons goed ingebakken. Zo erg dat wanneer je na je dagtaak moe of niet naar wat rust smacht toch met deze overtuiging in je achterhoofd verder doet, hoe moe je ook maar bent.  Sommigen zijn helemaal niet te stoppen en doen verder tot ze er bijna bij neervallen.  🠞 🠞 CONSTANTE OVERSPANNING = SPELEN MET JE GEZONDHEID!

Die overspanning komt niet enkel door te veel te werken maar ook door de overtuiging. En ook al neem je voldoende pauzes, er is een innerlijk conflict tussen dat ene stemmetje dat zegt dat je mag rusten en die andere stem dat zegt dat je moet doorwerken tot alle werk af is. En deze innerlijke discussie kost veel energie en wanneer je stress hebt en je energie bijna op is, wint de stem van de overtuiging "Eerst werken en dan pas genieten".  Score: Overtuiging 1 - 0 Gezondheid.

Net zoals ik zullen velen deze innerlijke strijd herkennen en zonder het te beseffen in deze valkuil lopen. Laat deze beperkende overtuiging los en neem de nodige rust. Alles begint met meer rust want tot rust komen is de eerste stap van bewustwording en is een onmisbare factor om tot de juiste beslissingen te kunnen komen. En denk eraan , weten is niet genoeg, we moeten het ook toepassen, willen is niet genoeg, we moeten het ook doen. 




Reacties

Populaire posts van deze blog

GOEDE REIS LIEVE MAMA

HIP HIP HOERA VOOR BAR MARCEL

RUST ZACHT FERNAND

VOLLE MAAN

MAMA WE LATEN JE NIET ALLEEN

EN PLOTS...

ALLEREERSTE POST OP EIGEN BLOG

DEMENTIE: RECLAMESPOTJE VAN EEN GELUKKIGE MAMA IN DE HOME

HET IS WEER VOORBIJ

HOOP DOET LEVEN