EMOTIONELE GEZONDHEID

 





Herken je het gevoel geen tijd te hebben omdat zoveel nog moet?

Je hart schreeuwt om hulp maar je hebt geen tijd om te luisteren. Je voelt je helemaal leeg en toch blijf je doorgaan. Je blijft doorgaan met alles maar onderweg vergeet je te genieten van het leven. Langzaam wordt je sterkte je zwakte.


En toch blijft je maar dingen doen die vanbinnen niet goed voelen en houd je jezelf meer en meer voor de gek met de gedachte dat het op een dag wel goed komt. De dagen vliegen voorbij zoekende naar de juiste balans terwijl je druk bezig bent alle ballen in de lucht te houden. Ondertussen verlies je gaandeweg je belangrijkste relatie, je relatie met jezelf. En zolang je de signalen van je lichaam en hart negeert, komt het niet goed. 


Elke dag bouw je beetje bij beetje meer stress op dat zich dieper en dieper in je lichaam nestelt. Je ervaart minder levenslust en dan beginnen de kleine gezondheidsklachten de kop op te steken. We weten allemaal hoe belangrijk het is om naar je hart te luisteren en toch lukt het de meesten niet.


Emotionele stress is een van de belangrijkste oorzaken van vele chronische aandoeningen.


Ik ben een zeer onafhankelijke vrouw en een grote doorzetter maar soms werken mijn sterke punten me zodanig tegen dat ik weer even moet stilstaan en reflecteren om niet dezelfde fouten te maken.


Gelukkig heeft mijn burn-out me enkele wijze lessen geleerd die ik hopelijk blijf toepassen. Ik blijf niet meer doorgaan tot ik er bij neerval. Voel ik dat ik een mindere dag heb dan doe ik het langzamer aan of doe ik het morgen of overmorgen wel.


Een belangrijke levensles is dat ik meer naar mijn hart en gevoel moet luisteren en minder rekening met de noden van anderen. Ik wil dat iedereen content is maar uiteindelijk is iedereen zelf verantwoordelijk voor zijn eigen geluk. 


De sleutel tot geluk is weten wat jou gelukkig maakt


Doe dingen die jou gelukkig maken, volg je droom en wat anderen denken, doet er niet toe. Het is jouw droom en niet die van hun. Dus maak een lijstje van de dingen waar je blij van wordt en kies er eentje uit.


*Het boek “Emotionele Gezondheid” van Mohammed Boulahrir inspireerde mij om vandaag dit stukje te schrijven.




Reacties

Populaire posts van deze blog

GOEDE REIS LIEVE MAMA

HIP HIP HOERA VOOR BAR MARCEL

RUST ZACHT FERNAND

VOLLE MAAN

MAMA WE LATEN JE NIET ALLEEN

EN PLOTS...

ALLEREERSTE POST OP EIGEN BLOG

DEMENTIE: RECLAMESPOTJE VAN EEN GELUKKIGE MAMA IN DE HOME

HET IS WEER VOORBIJ

HOOP DOET LEVEN