ONBEGRIP OVER BURN-OUT



Ik wil jullie even vertellen dat het goed met me gaat en dat ik weer zeer gedreven en even enthousiast ben als vroeger. Ik doe mijn werk alsof ik nooit weggeweest ben. Het enige verschil is dat ik vroeger energie voor twee had en nu juist genoeg om de dag door te komen. Gelukkig luister ik nu tijdig naar de signalen van mijn lichaam waardoor ik vaker meer kan genieten van een goede serie op teevee. Waar ik vroeger last had van FOMO - angst om iets te missen - en het gevoel had dat ik met nuttige en leerrijke dingen moest bezig zijn, kan ik nu ook lekker nietsen zonder enig schaamtegevoel. Hé, we leven maar één keer en dat is toevallig nu.


Blijkbaar behoor ik tot de categorie die zich enkele keren moet pijn doen vooraleer de les geleerd is.


Vandaag las ik heel veel negatieve reacties op onderstaande post over Burn-out op Facebook. 



https://l.facebook.com/l.php?u=https%3A%2F%2Fwww.gva.be%2Fcnt%2Fdmf20230207_92766973&h=AT3XgwmcCm278AcOngTAYTIk7_9TI-S2BLH3zMzz9kO--C-NLnpwv9AapUBLf5f-xak-h2_a-dztPZF_-PUeDOTReOFPiaiVwWc6XZA29iAzxk4et-PuV6sqsmh-YJ1B2No5zeE&s=1


Sommigen zeggen liever lui dan moe, geen zin om te werken ze gaan liever wandelen enz…  Ik begrijp onbekend is onbemind en dat mensen die het nooit meegemaakt hebben er een verkeerd beeld over hebben. Ikzelf heb er enkele vrienden door verloren. Ik was niet langer meer de leider van de bende die allerlei leuke dingen regelde en ik sloot me meer en meer op. Ook de blik in hun ogen iedere keer toen ik vertelde dat mijn ziekteverlof verlengd werd. “Wat moet jij nu nog niet gaan werken?”

Ondanks de miserie ben ik toch dankbaar want ik heb weer wijze lessen geleerd en probeer iets met deze nieuwe ervaring te doen waardoor ik anderen weer beter kan helpen.


Aan iedereen die momenteel in een burn-out zit, wil ik de wijze raad geven je te omringen met de juiste mensen en vooral de non-believers te vermijden. Het komt goed, luister naar je lichaam en probeer de dingen te doen waarvan je blij wordt. Niets moet, alles mag!






Reacties

Populaire posts van deze blog

GOEDE REIS LIEVE MAMA

HIP HIP HOERA VOOR BAR MARCEL

RUST ZACHT FERNAND

VOLLE MAAN

MAMA WE LATEN JE NIET ALLEEN

EN PLOTS...

ALLEREERSTE POST OP EIGEN BLOG

DEMENTIE: RECLAMESPOTJE VAN EEN GELUKKIGE MAMA IN DE HOME

HET IS WEER VOORBIJ

HOOP DOET LEVEN